امضای تفاهنامه استاندارد سازی غذا‌های محلی در بندرعباس

در آخرین روز برپایی نمایشگاه محصولات غذایی در بندرعباس، تفاهمنامه استانداردسازی غذا‌های محلی هرمزگان به امضا رسید.

به گزارش پیام هرمزگان به نقل از خبرگزاری صداوسیمای مرکز خلیج فارس، رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت هرمزگان گفت: این تفاهنامه بین سازمان‌های صمت، جهادکشاورزی، دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل استاندارد استان امضا شد.

 

خلیل قاسمی افزود: با امضای این تفاهنامه غذا‌های سنتی از جمله سوراغ و مهیاوه به تولید تجاری می‌رسد و با بسته بندی مناسب صادر می‌شود.

 

وی گفت: این موادغذایی از گذشته تاکنون مورد استفاده هرمزگانی‌ها بوده است و باید در نوع بسته بندی و بازاریابی آن بازنگری شود.

 

رئیس سازمان صمت هرمزگان گفت: بخش خصوصی هم آماده است تا بعد از استانداردسازی آن از تولید به روش سنتی به تولید صنعتی سوراغ و مهیاوه برسد.

 

قاسمی افزود: این دو ماده غذایی جز میراث فرهنگی استان است.

مدیرکل استاندارد هرمزگان نیز گفت: این اداره کل آمادگی دارد پس از تحقیقات پژوهشی در بخش‌های فلزات سنگین و بهداشتی، در زمینه استانداردسازی این طرح اقدام کند.

 

مجید زارع زاده افزود: همه تجهیزات سخت افزاری و نرم افزازی نیز برای این تحقیقات فراهم است.

 

وی گفت: استانداردسازی موادغذایی سوراغ و مهیاوه سبب افزایش کیفیت و تولید بیشتر آن می‌شود.

 

عادل شهرزاد معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار هرمزگان هم گفت: استانداردسازی این ماده غذایی سبب فرهنگ سازی در تولید انبوه و صادرات می‌شود.

 

مهیاوه و سوراغ نوعی چاشنی غذایی هستند که با استفاده از ماهی ساردین و ادویه ویژه آماده می‌شوند.

 

این ماده غذایی بیشتر در پخت نان‌های سنتی هرمزگان کاربرد دارد.

 

نخستین نمایشگاه محصولات غذایی، ماشین آلات و صنایع وابسته از ششم تا نهم بهمن در بندرعباس برپا شد.